5 professionella visitkort designs – De populäraste visitkorten

En bra visitkortsdesign är skillnaden mellan att bli ihågkommen och bortglömd. Det är därför viktigt att välja rätt design design som passar ditt företag eller din personliga. Här är de 5 mest professionella visitkort designs som hjälper dig att sticka ut från dina konkurrenter.

De 5 mest populära visitkort designsen

  1. Klassiskt visitkort
  2. Minimalistisk visitkort
  3. Metallbaserad visitkort
  4. Digitalt visitkort
  5. Mönsterbaserad visitkort

Vanligt visitkort.  Var står texten på visistkort.

1. Klassiskt visitkort design

Om du är osäker på vilken design du bör använda på ditt visitkort är en klassiskt design alltid ett säkert kort. Det klassiskt svenska visitkortet undviker alltför mycket text och färger, och fokuserar istället på att presentera ditt namn, kontaktuppgifter och eventuell företagslogotyp på ett tilltalande sätt. Denna typ av design är lätt att läsa och minnas, och är en fungerar för i princip alla branscher.

När du skapar ditt visitkort är det viktigt att du tänker på det första intryck du vill ge till mottagaren. Ett välgjort visitkort kan förmedla en professionell bild av din verksamhet och öka möjligheterna för framtida samarbeten. Minimalistisk visitkort design är en populär trend som kan hjälpa dig att skapa det starka första intryck du önskar.

Så här skapar du en Klassisk visitkort design

När du skapar ett klassiskt visitkort bör du följa dessa regler:

    • 1. Lämpligt typsnittVälj ett lättläst typsnitt som matchar ditt varumärke. Vanligaste typsnitt på visitkort är Times New Roman eller Garamond med en textstorlek på minst 8.

    • 2. Simpel färgpalett : två till tre färger som matchar ditt varumärke gör ditt visitkort lättläsligt och tilltalande.

    • 3. Kontaktuppgifter : Inkludera informationen som namn, titel, telefonnummer och din e-postadress.

    • 4. Företagslogga : Visitkort loggan ska inte vara det viktigaste på visitkortet men samtidigt inte helt osynligt. Placera loggan i översta högra hörnet på ditt visitkort.

      Det är viktigt att hålla designen stilren och simpel för att det ska vara lätt för mottagaren att ta till sig informationen. Därmed måste texten vara tydlig och lättläst. Se vårt blog post för instruktioner på hur man skapar ett visitkort  newlink.se/blog/så-gör-du-ett-visitkort/. En klassisk visitkortdesign kan vara ett utmärkt val om du vill skapa ett starkt första intryck och visar att du tar din affärsverksamhet på allvar.

      Fördelar med klassiskt visitkort design

      När du skapar en minimalistisk visitkort design rekommenderar vi att följa dessa enkla regler:

      • Igenkännligt: Endast på utseendet vet alla vad vad visitkortet representerar vilket skapar en trygghet mot visitkort ägaren.
      • Lätt att skapa : Du behöver ingen designer för att skapa ett klassiskt visitkort utan Canva eller word fungerar utmärkt.
      • Billigt visitkort: Ett klassiskt visitkort är en av de billigaste visitkort designerna men kan bli dyrt i längden i jämförelse med ett digitalt visitkort eller NFC visitkort som säljs hos NewLink.

      Det är viktigt att hålla designen enkel och stilren för att det ska vara lättläst och lätt för mottagaren att ta till sig informationen. Du bör också se till att texten är tydlig och lättläst. En klassisk visitkortdesign kan vara ett utmärkt val om du vill skapa ett starkt första intryck och visar att du tar din affärsverksamhet på allvar.

      Relieftryck visitkort | Visitkort med relief | NewLink

      2. Minimalistisk design

      Minimalistisk design är ett annat populärt val när det gäller visitkort. Denna typ av design fokuserar på enkelhet och funktion, och använder oftast enkla geometriska former och en enkel färgskala. Det är viktigt att vara noga med att inte göra designen för enkel, eftersom det inte längre är effektfullt.

      Minimalistisk design är allt om att ta bort det onödiga och fokusera på det viktigaste. När det gäller visitkort, innebär detta att du bör fokusera på det som är viktigast för din verksamhet och de budskap du vill förmedla. Genom att använda en enkel, minimalistisk design kan du säkerställa att ditt budskap inte blir överskuggat av en överdriven grafik eller formgivning.

      Så här skapar du en minimalistisk visitkort design

      När du skapar en minimalistisk visitkort design rekommenderar vi att följa dessa enkla regler:

        • 1.Stilrent typsnitt: Använd enkla, tydliga typsnitt som Vista Nordic, Aneba Neue, Halifax eller Ultima.

        • 2.Få färger: Begränsa antalet färger till endast en färg och antingen svart eller vit text.

        • 3. Kontaktuppgifter: Inkludera endast den viktigaste informationen som namn, telefonnummer och din e-postadress.

        • 4. Låt din design andas: Tomutrymme signalerar vikten av det som faktiskt finns på ditt visitkort

        Med dessa regler i åtanke kan du börja skapa din minimalistiska visitkort design. Du kan välja att själv designa ditt visitkort via ett hjälp verktyg som Canva och Pixlr  eller anlita en professionell designer. Det är lätt att tro ett en minimalistisk design är lätt att skapa men utav alla populära visitkort designs är minimalistisk visitkort design den svåraste. Vi rekommenderar starkt att anlita ett proffs via tex Fiverr.

        Fördelar med minimalistisk visitkort design

        Det finns många fördelar med att välja en minimalistisk design för ditt visitkort. Men kanske några av de mest uppenbara fördelarna inkluderar:

        • Enkelhet: Genom att begränsa antalet färger och fokusera på viktig information, blir ditt visitkort enklare att läsa och förstå.
        • Professionellt intryck: En minimalistisk design förmedlar professionalism och kompetens då det är en konst att få mindre att säga mer.
        • Kostnadseffektivt: Genom att använda färre färger och en enkel design kan du oftast spara pengar när du trycker dina visitkort.
        • Lätt att minnas: Ett minimalistiskt visitkort är mer ihågkombart eftersom överbelastat inte med information och intryck.

          Minimalistisk visitkort design är ett bra val för de som vill skapa ett starkt första intryck och förmedla att ditt företag är kompetent för ert framtida samarbete. Genom att endast fokusera på det viktigaste och hålla dig till ett standardiserat format kan du skapa ett stiligt och tilltalande visitkort.  Men komihåg att det är oftare lättare sagt än gjort. 

           

          professionellt visitkort | guld metall visitkort | NewLink

          3. Metall visitkort

          Metall visitkort är ett utmärkt sätt att visa upp din eller ditt företags professionella image. Det hårda och unika materialet ger mottagaren en känsla av att de samarbetar med en pålitlig och framgångsrik verksamhet vilket kan öka er chans för ett samarbete. Ett höga kvalitativt visitkortet visar att du är villig att lägga ner tid och resurser på ditt företags framgång och image.

          Med ett metall visitkort, kan du skapa ett unikt och imponerande intryck hos mottagaren. Det finns ett flertal material att välja mellan som koppar, aluminium, rostfritt stål och kolfiber. Men oavsett valet skapar ett metallvisitkort ett lyxigt och professionellt utseende.

          Det är otroligt vanligt att addera en färg yta ovanpå metallen som man sedan laserar bort för koppar eller stål ytan under ska skina igenom och få er logga eller text att glänsa som de vore gjorda av guld eller silver.

          Så skapar du ett visitkort i metall

          Vi har nämnt några fördelar med ett metall visitkort tidigare men några ytterligare fördelar är:

            • 1.Välj rätt visitkortmetall: Rostfritt stål & koppar för de med en budget eller silver & guld för de utan. Välj den metall som bäst representerar din verksamhet och ditt yrke.

            • 2.Välj rätt visitkortfärg: Liknande måste detta matcha ditt yrke. Ett svart metalliskt visitkort är med seriöst medans ett vitt kan tyda på kreativitet och öppenhet.

            • 3.Visitkort Design: Då materialet utstrålar professionalitet är det viktigt att er företagslogga också gör det. Vi rekommenderar endast logga på en sida och all kontaktinformation på baksidan.

            • 4.Välj rätt visitkort storlek: Den svenska standarden är 90 x 55 mm medans den internationella är 85 x 55 mm. Basera ditt val beroende på vilken nationalitet du interagerar mest med.

            Kostnaden för metall visitkort kan variera beroende på storlek, design och val av metall. Men generellt sett är de mer kostsamma än vanliga papper eller plastkort. Vi rekommenderar starkt NewLink.se för val av metall visitkort. Men det är viktigt att komma ihåg att investering i dina visitkort är en investering i din verksamhets framtid. De kommer att göra ett starkt och minnesvärt intryck på dina kunder och affärspartners och hjälpa till att öka din affärsbild

            Fördelar med ett visitkort i metall

            Vi har nämnt några fördelar med ett metall visitkort tidigare men några ytterligare fördelar är:

            • Exklusivt: Metallvisitkort ger en känsla av exklusivitet och professionalism som är svårt att uppnå med vanliga pappervisitkort.

            • Hållbara: Högkvalitativ metall och är mycket mer hållbara än vanliga papper och behöver inte behandlas varsamt.

            • Ihågkombar: Fler klienter kommer kontakta er igen just eftersom de kommer ihåg det unika intrycket de ficka av era metallvisitkort.

            • Återanvändningsbar:  Metallvisitkort kan användas flera gånger genom att antingen lasera in en QR-kod till en digital profil eller köpa ett av NewLink NFC visitkort. Klienter behåller då en digital profil i sin mobil istället för ett visitkort.

              För att summera är metall visitkort det ultimata marknadsföringsverktyget för din verksamhet. De är exklusiva, hållbara, personliga och effektiva för att få kunder. Så investera i dina metall visitkort idag  på NewLink.se och se hur det förändrar era affärer och hjälper dig att göra ett starkt och minnesvärt intryck på dina kunder och affärspartners.

               

              Visitkort QR-kod | Digital profil | Digitalt visitkort

              4. Digitalt visitkort

              Ett digitalt visitkort öppnas på mottagarens mobil och innehåller oftast din profilbild, en kort text om dig själv, dina sociala länkar och dina kontakt uppgifter.

              Det finns olika sätt för över ett digitalt visitkort men oftast sker det genom att skanna en QR-kod på någons visitkort, nfc överföring via NewLinks nfc visitkort eller en skickad länk över nätet.

              Ett digitalt visitkort är otroligt kostnads effektivt just för att dina visitkort kan återanvändas och passar därmed perfekt till lite dyrare metall visitkort.

              Så skapar du ett digitalt visitkort

              Köp ett digitalt visitkort  här:

              • Beacons.ai – Digitalt visitkort utan QR-kod

              • NewLink – Visitkort som öppnar digitalt visitkort och QR-kod

              • Linktree – Digitalt visitkort utan QR-kod

              Är du endast intresserad i en digital profil rekommenderar vi på NewLink tryckeri Beacons.ai då de tillåter flest ändringar till din profil. Både för Beacons och Linktree  behöver du dock generera din egen QR-kod till ditt visitkort.

              Med NewLink kan du både skapa ett digitalt visitkort med sociala länkar och dina kontaktuppgifter, men du kan även ladda ned en QR-kod till din profil ifall du inte vill äga ett NewLink nfc visitkort som öppnar din digitala profil när det nuddar ett visitkort. 

              Fördelar med ett Digitalt visitkort

              Fördelar med ett digitalt visitkort tidigare:

              • Imponerande visitkort: Ny teknik fånga folks intresse och gör att de kommer komma ihåg just dig.

              • Ändringsbart visitkort: Beställ aldrig igen nya visitkort för att ni bytte mail på avdelningen.

              • Miljövänligt visistkort: Färre träd huggsned då ni kan återanvända era visitkort med hjälp av QR-koder.

              • Billigt visitkort: Då de är ändringsbara och återanvändingsbara kan ni enkelt ändra till nya anställda.


                Sammanfattningsvis är digitala visitkort inte bara imponerande, lätthanterliga och konstandseffektiva utan de är i sig utmärkt marknadsföring för er verksamhet. Införskaffa era digitala visitkort på NewLink.

                 

                Mönster visitkort | Guld text visitkort | NewLink

                5. Visitkort med mönsterdesign

                En mönsterbaserad visitkort design är ett annat utmärkt alternativ för att sticka ut från mängden. Du kan välja ett mönster som är relevant för ditt företag eller bransch, eller simpelt bara ett mönster som du tycker ser tilltalande ut. Det är dock viktigt att välja ett mönster som inte är för distraherande, eftersom ditt visitkort fortfarande ska vara lättläst.

                Hur man skapar ett professionellt mönsterbaserad visitkort

                När du skapar en mönsterbaserad visitkort design är det viktigt att följa några grund regler för att skapa ett tilltalande visitkort som fortfarande gör din kontaktinformation lättläslig. Här är några tips:

                  • 1.Välj rätt mönster: Mer skarpare linjer passar tex advokater och säljare medans ett mer mjukare mönster passar kreativa yrken som en designer.

                  • 2.Undvik överbelastning: Se till att inte överbelasta visitkortet med för många mönster då din uppgifter fortfarande måste synas.

                  • 3.Tänk på balansen: Se till att det finns en bra balans mellan mönstret och informationen på visitkortet. Om du har svårt att finna denna balans kan du skapa ditt mönster på framsidan medans du inkluderar din kontaktuppgifter på baksidan av visitkortet.

                  När du använder mösterbaserad visitkort design kan du enkelt förmedla din personlighet och ditt varumärkesidentitet till dina potentiella klienter eller framtida affärspartners. Du kan välja en mönsterstil som passar din bransch, till exempel en formell, konservativ stil för en advokatbyrå eller en mer energisk, modern stil för en grafiskdesign företag.

                  Fördelar med mönsterbaserad visitkort design

                  Förutom att skapa ett otroligt snyggt visitkort kan mönster i din visitkort design har det självklart vissa förmåner jämfört med de andra visitkort alternativen, inklusive:

                  • Unik: Genom att använda mönster kan du skapa en exclusive design för ditt företag vilket gör det lätt att skilja era från andra visitkort.

                  • Minnesvärd: Ett mönsterbaserat visitkort är mer minnesvärt än vanliga visitkort då de sticker ut från mängden.

                  • Förmedlar professionalism: Genom att använda välgjorda, detaljerade mönster kan du förmedla en bild av professionalism och kompetens.

                  Det finns flera olika typer av mönster som guld tryck, ihåliga visitkort och präglade visitkort. Få svenska tryckerier gör detta för privat personer men NewLink   kan tack vare sitt samarbete med högkvalitativa japanska tillverkare specialanpassad både PVC och metall visitkort. 

                  Skriven av
                  Erik E Guldman

                  NewLink Tryckeri

                  © newlink.se  All rights reserved. Design & Function by Webgiant Webbyrå